ENGLISHΕλληνικά

17/Σεπ/2018
 
Η ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΤΟ IX INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON SOIL AND SUBSTRATE DISINFESTATION (SD 2018)
Η ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ χορηγός στο IX INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON SOIL AND SUBSTRATE DISINFESTATION 2018 (9ο διεθνές συμπόσιο για την απολύμασνη εδάφους & υποστρωμάτων) που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης 9-13 Σεπτεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου, ο προσκεκλημένος ομιλητής της ΑΛΦΑ, Jan Pecina της εταιρείας Tris International srl με την Δρ. Άννα Καλαμαράκη και τον Ξενοφώντα Παρασκευόπουλο παρουσίασαν τις εξελίξεις του απολυμαντικού εδάφους Chloropicrin σε σχέση με την ολοκληρωμένη διαχείρηση απολύμασνης των εδαφών.
https://www.sd2018crete.com/
15/Σεπ/2018
 
Field day για την ποικιλία βαμβακιού ΑΥΡΑ από την ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ
Η ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ στα πλάισια της ενημέρωσης των συνεργατών και παραγωγών για τα προϊόντα της, πραγματοποίησε στον Παλαιόπυργο Τρικάλων Ημέρα Αγρού (field day) για την ποικιλία βαμβακιού ΑΥΡΑ. Κατά τη διάρκεια της, οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσο και να παρατηρήσουν από κοντά τα χαρακτηριστικά  - πλεονεκτήματα της ποικιλίας. Η συγκέντωση έγινε με τη συνδρομή του γεωπονικού καταστήματος του συνεργάτη της εταιρείας Νικόλαου Γιώτα.
13/Σεπ/2018
 
Ημερίδα ελαιοκράμβης στα Φάρσαλα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στην αίθουσ σεμιναρίων της εταιρίας ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ στα Φάρσαλα ημερίδα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της καλλιέργειας ελαιοκράμβης.
Ομιλητές ήταν οι γεωπόνοι της εταιρίας ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ, Κώστας Γιαννακός ,Πέτρος Μάκας, Χρήστος Σαμουρέλης, Κώστας Κουτσομάρκος και από την εταιρία NETAFIM ΕΛΛΑΣ, Μαρία Αποστόλου και Δήμος Τζελέπης.
Οι συμμετέχοντες αγρότες χωρίστηκαν σε δύο τμήματα με διαφορετική θεματολογία.
Το πρώτο αποτελούταν από τους παλιούς καλλιεργητές ελαιοκράμβης, όπου αναλύθηκε και αξιολογήθηκε η βιωσιμότητα της καλλιέργειας και διήρκεσε από τις 10 π.μ. έως τις 12 .
Το δεύτερο τμήμα αποτελούταν από νεο-ενδιαφερόμενους αγρότες, όπου παρουσιάστηκε η νέα καλλιέργεια της ελαιοκράμβης και έγινε από τις 12.30 μ.μ. εως τις 2.30.
Πηγή: ifarsala.gr
https://www.ifarsala.gr/2018/09/13/imerida-elaiokramvis-sta-farsala/
16/Ιουλ/2018
 
Diamonds of the Greek Economy 2018 - Διάκριση της ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ
Η ΑΛΦΑ διακρίθηκε μεταξύ των υγιέστερα αναπτυσσόμενων εταιρειών στην Ελλάδα κι έλαβε σχετικό τιμητικό πιστοποιητικό επιχειρηματικής αριστείας στην εκδήλωση DIAMONDS OF THE GREEK ECONOMY 2018, που διοργανώθηκε από την εταιρεία New Times Publishing στο ξενοδοχείο Grande Bretagne στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).
( 556 KB )
 
17/Μαϊου/2018
 
Εκδήλωση στο Ηράκλειο Κρήτης
   Η ΑΛΦΑ πραγματοποιήσε στις 16/5 εκδήλωση για τους συνεργάτες της στο Ηράκλειο Κρήτης. Κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν οι προτάσεις της εταιρείας τόσο για τη Φυτοπροστασία όσο και για τη θρέψη των σημαντικότερων καλλιεργειών (ελιά, αμπέλι, κηπευτικά υπαίθρου & θερμοκηπίου) του νησιού.

   Πιό συγκεκριμένα, μετά το καλωσόρισμα - εισήγηση του Προέδρου της ΑΛΦΑ κου Βασίλη Παΐσιου, ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των νέων μυκητοκτόνων Reflect EC και Leimay-S καθώς και του Cuprofix ultra 40 WG, ενώ αναφορά έγινε και στο πλήθος των μυκητοκτόνων που διαθέτει η ΑΛΦΑ, από το γεωπόνο του τμήματος Marketing κο Ορέστη Τζιώλα.

   Ακολούθως, παρουσιάστηκαν οι προτάσεις της ΑΛΦΑ για την απολύμανση των θερμοκηπίων από τον κο Marco Piardi Γεν .Διευθυντή της TRIS international ο οποίος μαζί με τον Διευθυντή του Marketing της ΑΛΦΑ Ξενοφώντα Παρασκευόπουλο αναφέρθηκαν στο προϊόν Tripicrin (δ.ο. chloropicrin) ενώ ο κος Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε και στα άλλα προϊόντα που η εταιρεία διαθέτει για το σκοπό αυτό.

   Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση του πακέτου των εντομοκτόνων και ζιζανιοκτόνων καθώς και μελλοντικών εφαρμογών από τον γεωπόνο του τμήματος Marketing κο Τσικριτέα Γιώργο, ενώ ο Διευθυντής του Τμήματος Λιπασμάτων κος Δημήτριος Ρουσσέας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα χρήσης λιπασμάτων, ενώ παρουσίασε και τα προϊόντα που η ΑΛΦΑ διαθέτει για την πλήρη και ισορροπημένη θρέψη των καλλιεργειών.Τέλος ο κος Παρασκευόπουλος παρουσίασε  την νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικού τιμοκαταλόγου / ενημερώσεων της ΑΛΦΑ, alfadigital.gr.

   Η βραδιά έκλεισε όμορφα, με την παράθεση δείπνου για τους παρευρισκόμενους, κατά τη διάρκεια του οποίου είχαν την ευκαιρία για χαλαρή κουβέντα, συνοδεία καλού φαγητού και κρασιού.
21/Μαρ/2018
 
7η Συνάντηση Φυτοπροστασίας
Η 7η Συνάντηση φυτοπροστασίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Λάρισα στις 5-8 Μαρτίου 2018. Κατά τη διάρκεια της παρουσιάστηκαν οι νεότερες εξελίξεις στον κλάδο με τη συμμετοχή τόσο του ιδιωτικού τομέα όσο και δημοσίων φορέων. Η ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ υποστήριξε το όλο εγχείρημα ως πλατυνένιος χορηγός, ενώ συμμετείχε ενεργά μέσω δυο παρουσιάσεων:
  • του νέου πολυδύναμου μυκητοκτόνου Isopyrazam από την ADAMA από τον προσκεκλημένο της ομιλητή  Jose Luis Collar, Portfolio and Business Development Manager, Adama Europe,
  • των εφαρμογών γεωργίας ακριβείας στη φυτοπροστασία  από τον επίσης προσκεκλημένο ομιλητή  Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής  Σ. Φουντά.
  • Κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος που παρατέθηκε, βραβεύτηκαν εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, για την πολύχρονη προσφορά τους. Μεταξύ αυτών και η επι χρόνια διευθύντρια του Τεχνικού Τμήματος της ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ κα Μάρθα Παϊσίου.
21/Μαρ/2018
 
Συνέντευξη του Προέδρου της ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ Β. ΠΑΪΣΙΟΥ
Συνέντευξη του Προέδρου της ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ Β. Παΐσιου στον Θ. Σδρούλια στα πλαίσια της 7ης Συνάντησης Φυτοπροστασίας που έλαβε χώρα στη Λάρισα 5-8 Μαρτίου 2018.


16/Μαρ/2018
 
Isopyrazam-παρουσίαση του νέου πολυδύναμου μυκητοκτόνου στην 7η Συνάντηση Φυτοπροστασίας.
Παρουσίαση του νέου πολυδύναμου μυκητοκτόνου Isopyrazam από την ADAMA από τον προσκεκλημένο ομιλητή της ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ
ΕΦΟΔΙΑ ΑΕΒΕ Jose Luis Collar, Portfolio and Business Development Manager, Adama Europe  στα πλαίσια της 7ης συνάντησης Φυτοπροστασίας-Λάρισα 5-8 Μαρτίου 2018. Απο την εκπομπή Αγροτόραμα του Θ. Σδρούλια.

16/Μαρ/2018
 
Εφαρμογές γεωργίας ακριβείας στη φυτοπροστασία-Σ. Φουντάς-7η Συνάντηση Φυτοπροστασίας
O Προσκεκλημένος ομιλητής της ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΑΕΒE Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής  Σ. Φουντάς παρουσίασε τις εξελίξεις σε σχέση με τις εφαρμογές γεωργίας ακριβείας στη φυτοπροστασία στα πλαίσια της 7ης συνάντησης φυτοπροστασίας, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα 5-8 Μαρτίου του 2018

26/Φεβ/2018
 
Τηλεοπτική προβολή του βαμβακιού "ΑΥΡΑ" από την ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ
Η τηλεοπτική διαφήμιση για το εξαιρετικό υβρίδιο βαμβακιού "ΑΥΡΑ" από την ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ

26/Φεβ/2018
 
Eκδήλωση της ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ στις ΣΕΡΡΕΣ για την καλλιέργεια του σιταριού.
Η ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ διοργάνωσε με επιτυχία εκδήλωση με θέμα: "Διαχείριση Ζιζανίων στα Χειμερινά Σιτηρά". Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Δρ. Ηλίας Ελευθεροχωρινός. Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ. ο οποίος παρουσίασε με εξαιρετικό τρόπο χρήσιμα στοιχεία για τη τη ζιζανιοκτονία στα χειμερινά σιτηρά. Επιπλέον, οι συνεργάτες της εταιρείας ενημερώθηκαν για το ολοκλρωμένο πακέτο σε ότι αφορά την φυτοπροστασία καθώς και τη λίπανση αλλά και το πολλαπλασιαστικό υλικό της καλλιέργειας.

 
15/Φεβ/2018
 
Η ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΠΛΑΤΥΝΕΝΙΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΤΗΝ 7η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Η ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ θα είναι για άλλη μια φορά παρών και μάλιστα ως πλατυνένιος χορηγός στην 7η Συνάντηση Φυτοπροστασίας που θα λάβει χώρα από τις 5 έως τις 8 Μαρτίου στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας.

Στα πλαίσια της συνάντησης, η εταιρεία θα συμμετέχει και με παρουσιάσεις προσκεκλημένων ομιλητών της:
  • Εφαρμογές γεωργίας ακριβείας στη φυτοπροστασία. (Σ. Φουντάς)
  • Isopyrazam. Νέο πολυδύναμο μυκητοκτόνο από την ADAMA. (Jose Luis Collar, Portfolio and Business Development Manager, Adama Europe)
( 1096 KB )
 
24/Ιαν/2018
 
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΤΗΣ ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Με επιτυχία πραγρματοποιήθηκε η ημερίδα της ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ με θέμα το Ελληνικό Βαμβάκι. Ο προσκεκλημένος ομιλητής Δρ Μοχάμεντ Νταραουσέ ανέλυσε διεξοδικά την παρούσα κατάσταση στην αγορά του βαμβακιού, τα προβλήματα καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης. Πρσκεκλημένοι ήταν επίσης εκπρόσωποι των αρμόδιων ΔΑΟΚ όλων των περιφερειών της Θεσσαλίας, καθώς και συνεργάτες της ΑΛΦΑ οι οποίοι εκτός της ομιλίας του κου Νταραουσέ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα νεότερα σχετικά με την ολοκληρωμένη πρόταση της εταιρείας σε σχέση με το πολλαπλασιαστικό υλικό, τη θρέψη και τη φυτοπροστασία της.

 
20/Ιαν/2018
 
Ετήσια εκδήλωση της εταιρείας για τους εργαζομένους της
Με αφορμή τη νέα χρονιά, η ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ πραγματοποίησε σε γνωστό χώρο την ετήσια εκδήλωσή για τους εργαζομένους της και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. 
10/Ιαν/2018
 
Εκδήλωση της εταιρείας για τα παιδιά των εργαζομένων
Στον όμορφο χώρο του Πλανητάριου πραγματοποίησε στις 26 Δεκεμβρίου η εταιρεία μας τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους μικρούς φίλους της. Η ημέρα κύλισε όμορφα με την προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων καθώς και φαγητό και υπέροχα γλυκά. Στο τέλος της γιορτής δόθηκαν δωράκια που άφησαν ικανοποιημένα όλα τα μικρά και...μεγαλύτερα παιδιά!
29/Αυγ/2017
 
Εκδήλωση- «Σπόροι ελαιοκράμβης, Devrinol και λίπανση » στον Κρόκο Κοζάνης
Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση για τους σπόρους, τη λίπανση καθώς και ενημέρωση για τη χρήση του Devrinol στην καλλιέργεια της ελαιοκράμβης, παρουσία πολλών παραγωγών.
17/Μαϊου/2017
 
Επίσκεψη της Adama Τουρκίας
Μέλη της Adama Τουρκίας καθώς και μεγαλοπαραγωγοί καλλιέργειας βαμβακιού, επισκέφθηκαν την Άλφα Γεωργικά Εφόδια καθώς και χωράφια με βαμβάκι στο Θεσσαλικό Κάμπο, όπου αντάλαξαν απόψεις για τις καλλιεργητικές πρακτικές που εφαρμόζονται από τους ίδιους όσο κι από τους Έλληνες παραγωγούς, ενώ ενημερώθηκαν για τα προϊόντα που οι δεύτεροι εφαρμόζουν στην καλλιέργεια.
08/Μαρ/2017
 
Επιστημονική Ημερίδα «Η σύγχρονη φυτοπροστασία στη διαδρομή για μια βιώσιμη γεωργία», στη Θεσσαλονίκη
Με αφορμή τον εορτασμό των 25 χρόνων της ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ, πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, ημερίδα με θέμα «Η σύγχρονη φυτοπροστασία στη διαδρομή για μια βιώσιμη γεωργία» στη Θεσσαλονίκη.
 
( 1487 KB )
 
05/Μαρ/2017
 
Εκδήλωση - ενημέρωση της εταιρείας στο Άργος
Στις 28/2 η ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ παρουσίασε τις προτάσεις της για τη φυτοπροστασία όσο και τη θρέψη για τις καλλιέργειες εσπεριδοειδών, ελιάς και βερίκοκου, σε παραγωγούς, στο Άργος.
01/Μαρ/2017
 
Εκδήλωση - ενημέρωση για τα προϊόντα και την ορθή εφαρμογή τους στο αμπέλι στην Κόρινθο
Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των προϊόντων της ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ στην Κορινθία για την καλλιέργεια της Σουλτανίνας, παρουσία πολλών τοπικών γεωπόνων.

 
28/Φεβ/2017
 
Εκδήλωση- ενημέρωση για τα προϊόντα φυτοπροστασίας στο κεράσι καθώς και την επανέγκριση του Mavrik καιTebumax στην Έδεσσα
Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των προϊόντων φυτοπροστασίας στην κερασιά καθώς και ενημέρωση για την επανέγκριση του Mavrik καιTebumax στην καλλιέργεια της κερασιάς παρουσία πολλών παραγωγών
 
13/Φεβ/2017
 
Εκδήλωση για τη φυτοπροστασία αμπέλου στο Μαυροβούνι Σκύδρας
Παρουσιάστηκαν τα μυκητοκτόνα-εντομοκτόνα για την φυτοπροστασία του αμπελιού σε γεωπόνους
07/Φεβ/2017
 
Παρουσίαση προϊόντων CAUSSADE στις Σέρρες
Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των προϊόντων CAUSSADE στο Δασοχώρι Σερρών για τις καλλιέργειες καλαμπόκι και  ηλίανθου, παρουσία πολλών παραγωγών. Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και η κ. Lisa Borghi (Marketing & Development Caussade Italia)

 
20/Ιουλ/2016
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ 25 ΧΡΟΝΩΝ ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ
Εκδήλωση 25 χρόνων Άλφα Γεωργικα Εφόδια
ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΑΕΒΕ.
Εθνικής Αντιστάσεως 73, 15231, Χαλάνδρι
Τηλ. 211 1205555
Fax. 211 1205559
Email: alfamanagement@alfagro.gr
© 2018 ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ. All rights reserved.
Site by overron